www.lgcenter.dk

  Du er her: Forside » Praktiske oplysninger » Afdækning ved røntgenundersøgelser
Log ind      Friday, April 26, 2019
Gå til forsiden Kontakt os Adgang for alle - få siden læst op Sitemap - oversigt
Menu
Kontakt Læbe-Ganespalte Centret
Rygårds Allé 45, st.
2900 Hellerup
Tlf. 45 11 44 75
Afdækning ved røntgenundersøgelser
kranierøntgenNår du får taget røntgenbilleder hos os, vil du opdage, at vi ikke længere bruger blyforklædet til at afdække dig.

Dette skyldes, at vi nu tager billeder med meget lidt røntgenstråling. Den dosis, man modtager nu, er så lille, at den er sammenlignelig med den baggrundsstråling, vi alle får fra vore omgivelser hver dag.

Når du får taget et lille tandrøntgenbillede, modtager du for eksempel en dosis, der nogenlunde svarer til 5 timers baggrundsstråling, og når du får taget et stort røntgenbillede, svarer det kun til omkring 1 dags naturlig baggrundsstråling.

Sundhedsstyrelsen har derfor besluttet, at det fra 1. oktober 2007 ikke længere er nødvendigt, at man bliver afdækket med blyforklæde, når man får taget røntgenbilleder på en tandklinik (Bekendtgørelse nr. 1092 af 3. september 2007), og vi følger selvfølgelig Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Hvis du har spørgsmål til dette, kan du spørge os på tandklinikken, hvor du også kan få udleveret en folder. Folderen kan også hentes her på på hjemmesiden.
       

Hurtige links