www.lgcenter.dk

  Du er her: Forside » Praktiske oplysninger » Hjælpemidler og tilskudsmuligheder
Log ind      Friday, April 26, 2019
 Soeg LGC
Gå til forsiden Kontakt os Adgang for alle - få siden læst op Sitemap - oversigt
Menu
Kontakt Læbe-Ganespalte Centret
Rygårds Allé 45, st.
2900 Hellerup
Tlf. 45 11 44 75
Hjælpemidler og tilskudsmuligheder

Brystpumper
Da børn med ganespalte ikke kan ammes, har Læbe-Ganespalte Centret valgt at udlevere en brystpumpe, så barnet kan få den udmalkede modermælk på flaske.


Prænatal vejledning
Med de nye muligheder for scanning af gravide kvinder er der i dag nogle spalter, der opdages før fødslen. På scanningen kan man kun se læbespalter, men man kan ikke på forhånd sikkert afgøre, om der er ganespalte eller ej. Ingen kan derfor ikke give en helt præcis vejledning.

Vore specialsygeplejersker vil alligevel meget gerne informere og vejlede inden fødslen, da det er vores erfaring, at dette er til stor støtte for forældrene. Læs mere her


Kørselsgodtgørelse
Læbe-Ganespalte Centret refunderer udgifterne svarende til billigste offentlige transportmulighed i forbindelse med planlagte undersøgelser i Læbe-Ganespalte Centret, hvis man har mere end 50 km. transport. 

1. januar 2011 er nye retningslinier trådt i kraft. Læs mere her


Tabt arbejdsfortjeneste
Hvis dit barn har en spaltetype, der involverer ganen, har du mulighed for at søge tabt arbejdsfortjeneste til en af forældrene i forbindelse med barnets indlæggelser og operationer på Rigshospitalet eller andet hospitalsophold i forbindelse med en medfødt lidelse.

Der søges efter Lov om Social Service § 42 (Bekendtgørelse af lov om social service, LBK nr. 58 af 18/01/2007)

Specialsygeplejerskerne vil kunne lave en skrivelse til familien.


Halv friplads i daginstitution
Du kan søge om halv friplads i daginstitution, hvis dit barn har en spaltetype, der involverer ganen. Fripladsen søges individuelt ud fra barnets behov for sproglig stimulering. Det er op til den enkelte kommune, om dette bevilges.

Se også: